Over ons

Over ons

Een digitaal portaal ter ondersteuning van het mentaal welzijn van zorgverleners.

Een initiatief van Takeda Belgium, in samenwerking met de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België en Attentia

Het portal* www.iklaadmeop.be  bevat zowel wetenschappelijke omkadering als praktische tips en suggesties. Het is opgebouwd rond vier thema’s: slaaptekort, vermoeidheid, stress en emoties. Het project werd begeleid door een autoriteit op het gebied van mentaal welzijn, Professor Elke Van Hoof (Vrije Universiteit Brussel) en Laurent Moor, mental coach aan het CHU Luik en het Erasmus Ziekenhuis Brussel en oprichter van de eerste Vermoeidheidskliniek in België.

Dit initiatief beoogt een antwoord te bieden aan de groeiende behoefte van zorgverleners voor bijkomende instrumenten ter ondersteuning van hun mentale en fysieke welzijn doorheen de COVID-19 pandemie.

Hoewel het portaal gelanceerd wordt op de Internationale Dag van de Verpleegkundigen, richt het portaal zich naar àlle zorgverleners.

Want zij zijn onze helden. En ook helden hebben nood om zich op te laden.

Het portaal richt zich op alle zorgverleners: artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, en paramedici en kan rekenen op de enthousiaste steun van de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België en Attentia.

Het digitale portaal is gratis toegankelijk

*Alle informatie op deze website is bedoeld voor het grote publiek. Het is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor geïnformeerd medisch advies of aanbevelingen van professionele zorgverleners. Er mag niet op worden vertrouwd als basis voor het nemen van een beslissing of het ondernemen van acties.  Als u gezondheidsproblemen hebt of vermoedt te hebben, moet u uw huisarts of andere gekwalificeerde zorgverleners raadplegen.

 

Over Takeda

Takeda Pharmaceutical Company Limited is een wereldwijde, op waarden gebaseerde, door R&D gedreven biofarmaceutische leider met hoofdkantoor in Japan, toegewijd aan het ontdekken en leveren van levens-veranderende behandelingen, geleid door onze toewijding aan patiënten, onze mensen en de planeet. Takeda richt zijn R&D op vier therapeutische gebieden: Oncologie, Zeldzame Genetische Aandoeningen en Hematologie, Neurowetenschappen en Gastro-enterologie (GI), met gerichte R&D-investeringen in Plasma-afgeleide Therapieën (PDT) en Vaccins. We focussen ons op de ontwikkeling van baanbrekende innovatieve geneesmiddelen die kunnen helpen om een verschil te maken in het leven van de mensen door de grenzen van nieuwe behandelingsopties te verleggen en gebruik te maken van onze versterkte collaboratieve R&D-motor en -capaciteiten om een solide, modaliteitsdiverse pijplijn te creëren. Onze werknemers zetten zich in om de levenskwaliteit van patiënten te verhogen en zijn actief met onze partners in de gezondheidszorg in ongeveer 80 landen. Voor meer informatie, ga naar https://www.takeda.be.

 

Over AUVB-UGIB-AKVB

De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB-UGIB-AKVB) is een VZW met als doel de beoefenaars van de verpleegkunde te verenigen en de belangen van de sector te vertegenwoordigen en te verdedigen. Op die manier wil de organisatie de verpleegkunde in haar totaliteit verder promoten en ontwikkelen. Dit doet ze met het oog op de belangen van de verpleegkundigen én die van de aan hen toevertrouwde patiënten.

De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België verenigt 43 beroepsorganisaties voor verpleegkunde uit de drie gewesten en gemeenschappen en overkoepelt hiermee alle aspecten van de opleiding en beroepsuitoefening van de verpleegkunde. Daarmee vertegenwoordigen wij de 140.000 verpleegkundigen die actief zijn in ons land.

 

Over Attentia

Attentia, partner in HR en Well-being van grote bedrijven, KMO’s en zelfstandigen, biedt producten en diensten aan op vlak van HR, Payroll, Preventie & Bescherming en Well-being. Deze geïntegreerde aanpak levert haar klanten data en dus bredere inzichten voor een succesvol HR & Well-being beleid. Attentia gelooft dat gelukkige mensen de drijvende kracht zijn achter elke succesvolle onderneming. Met meer dan 670 medewerkers, verdeeld over 40 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië staat Attentia ten dienste van haar 15.000+ klanten.